Ik heb in mijn leven meer geleerd
door te luisteren
dan door te praten.


Wie ben ik?


Mijn naam is Petra Kuiper, in 2013 ben ik gestart met Praktijk Samen Wijs. Op deze pagina stel ik mezelf voor. Maar eerst stelt mijn collega-therapeut Hennie Vermeulen zichzelf aan u voor. Hennie neemt tijdelijk mijn praktijk waar, omdat ik wegens persoonlijke omstandigheden even uit de running ben. Ik ben dankbaar dat mijn oude studiegenoot bereid is om mijn praktijk over te nemen. Ik vertrouw haar dat wel toe!

Hennie Vermeulen
Ik ben Hennie Vermeulen en heb sinds kort een praktijk voor kinder- en jeugdtherapie in Groningen: Aandacht voor Groei. Daarnaast werk ik als kookdocent in een jeugdinrichting.
Ik vind het belangrijk om positief in verbinding te staan met de mensen om mij heen. Vanuit deze visie werk ik met kinderen en jongeren. Door positief vertrouwen te geven probeer ik ze weer in hun kracht te zetten. Ik sluit aan bij de belevingswereld van het kind of jongere, zoek naar hun kwaliteiten zodat we van daaruit kunnen werken aan een oplossing voor de problemen waar ze tegen aanlopen. Daarnaast werk ik vanuit het systematische gedachtengoed; dat betekent dat ik met de jongere en/of ouder op zoek ga welke belemmeringen er vanuit het systeem aanwezig zijn. Door middel van het "opstellen" van de belemmering en het verlangen kan een oplossing of hulpbron naar boven gehaald worden en het probleem opgelost worden.
Ik ben gediplomeerd coach, integratieve kinder-jeugdtherapeut en docent.


Petra Kuiper
Mijn naam is Petra Kuiper, geboren in 1985. Ik ben opgegroeid op een boerderij, waar ik als kind kon genieten van de rust, ruimte en dieren om mij heen.

Al vroeg had ik veel plezier in het omgaan met kinderen. Ik merkte dat ze zich snel bij mij op hun gemak voelden. Hierdoor wist ik al snel dat ik later iets met kinderen wilde doen, de opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener was dan ook een logische stap. Tijdens deze studie kwam ik voor mijn jaarstage in contact met Zorgboerderij De Marshoeve. Hier ontdekte ik dat ik mijn beide passies, kinderen en paarden, perfect kon combineren. Na het behalen van mijn HBO-dipoma ben ik 10 jaar werkzaam geweest bij De Marshoeve en heb ik veel waardevolle ervaring mogen opdoen.

In 2011 ben ik begonnen met de opleiding tot Kindercoach bij BGL & Partners, daarna volgde het verdiepende 2-jarige vervolg tot Kinder- en Jeugdtherapeut. In het werken met kinderen deed ik altijd veel op mijn gevoel. Nu heb ik ook geleerd waarom een bepaalde aanpak werkt en wanneer ik deze het beste kan inzetten. Voor een totaal overzicht van mijn studieloopbaan, zie mijn LinkedIn pagina.

Ik houd van dieren en met name voor paarden heb ik een grote passie ontwikkeld. Een grote liefde heb ik voor het Haflingerras. Wat begon met één merrie, is in de loop der jaren uitgebreid tot een kleine kudde met hele fijne Haflingers. Hobbymatig haal ik hier heel veel voldoening uit en ik vind het heel bijzonder dat mijn paarden mij kunnen helpen om kinderen een stukje gelukkiger te maken.

Voor mij zijn vertrouwen, rust en goed luisteren naar het kind en de ouder sleutelbegrippen. Ik streef naar een warme, veilige sfeer waarin het kind helemaal zichzelf mag zijn.


Praktijkadres:
Terhornseweg 1
9914 TC Zeerijp

E: info@praktijksamenwijs.nl
KvK: 57165165