Ik heb in mijn leven meer geleerd
door te luisteren
dan door te praten.


Team


Praktijk Samen Wijs is in 2013 opgericht door Petra Kuiper. In 2018 zijn Hennie Vermeulen en Inge Dijks het team komen versterken. Op deze pagina stellen wij onszelf voor.

Petra Kuiper Hennie Vermeulen Inge Dijks

Petra Kuiper
Mijn naam is Petra Kuiper, geboren in 1985. Ik ben opgegroeid op een boerderij, waar ik als kind kon genieten van de rust, ruimte en dieren om mij heen.

Al vroeg had ik veel plezier in het omgaan met kinderen. Ik merkte dat ze zich snel bij mij op hun gemak voelden. Hierdoor wist ik al snel dat ik later iets met kinderen wilde doen, de opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener was dan ook een logische stap. Tijdens deze studie kwam ik voor mijn jaarstage in contact met Zorgboerderij De Marshoeve. Hier ontdekte ik dat ik mijn beide passies, kinderen en paarden, perfect kon combineren. Na het behalen van mijn HBO-dipoma ben ik 10 jaar werkzaam geweest bij De Marshoeve en heb ik veel waardevolle ervaring mogen opdoen.

In 2011 ben ik begonnen met de opleiding tot Kindercoach bij BGL & Partners, daarna volgde het verdiepende 2-jarige vervolg tot Kinder- en Jeugdtherapeut. In het werken met kinderen deed ik altijd veel op mijn gevoel. Nu heb ik ook geleerd waarom een bepaalde aanpak werkt en wanneer ik deze het beste kan inzetten. Voor een totaal overzicht van mijn studieloopbaan, zie mijn LinkedIn pagina.

Ik houd van dieren en met name voor paarden heb ik een grote passie ontwikkeld. Een grote liefde heb ik voor het Haflingerras. Wat begon met één merrie, is in de loop der jaren uitgebreid tot een kleine kudde met hele fijne Haflingers. Hobbymatig haal ik hier heel veel voldoening uit en ik vind het heel bijzonder dat mijn paarden mij kunnen helpen om kinderen een stukje gelukkiger te maken.

Voor mij zijn vertrouwen, rust en goed luisteren naar het kind en de ouder sleutelbegrippen. Ik streef naar een warme, veilige sfeer waarin het kind helemaal zichzelf mag zijn.


Hennie Vermeulen
Ik ben Hennie Vermeulen en heb sinds kort een praktijk voor kinder- en jeugdtherapie in Groningen: Aandacht voor Groei. Daarnaast werk ik als kookdocent in een jeugdinrichting.
Ik vind het belangrijk om positief in verbinding te staan met de mensen om mij heen. Vanuit deze visie werk ik met kinderen en jongeren. Door positief vertrouwen te geven probeer ik ze weer in hun kracht te zetten. Ik sluit aan bij de belevingswereld van het kind of jongere, zoek naar hun kwaliteiten zodat we van daaruit kunnen werken aan een oplossing voor de problemen waar ze tegen aanlopen. Daarnaast werk ik vanuit het systematische gedachtengoed; dat betekent dat ik met de jongere en/of ouder op zoek ga welke belemmeringen er vanuit het systeem aanwezig zijn. Door middel van het "opstellen" van de belemmering en het verlangen kan een oplossing of hulpbron naar boven gehaald worden en het probleem opgelost worden.
Ik ben gediplomeerd coach, integratieve kinder-jeugdtherapeut en docent.


Inge Dijks
Mijn naam is Inge Dijks, geboren in 1958.
Ik heb Petra leren kennen via de opleiding tot kinder- en jeugdtherapie van BGL. We kwamen in contact met elkaar omdat we beiden soms paarden inzetten in het begeleiden van kinderen.

Sinds 2004 werk ik als zelfstandige in mijn praktijk VanuitjeZelf. De naam Vanuitjezelf is een eerbetoon aan eigenwijsheid. Door mijn hoge gevoeligheid kreeg ik als kind namelijk nogal eens het verwijt dat ik te eigenwijs was. Door deze kritiek voelde ik me juist sterk. Ik was vaak overweldigd door alles wat er om me heen en in mij gebeurde en het woordje ‘eigenwijs’ gaf daar tegenwicht aan, het gaf me wortels, en sterkte mijn rug.
Ik hield mijn kracht geheim maar in de loop van mijn leven heb ik deze toegestaan zich te tonen en ontplooien.

Ik werk vanuit het vertrouwen dat ieder mens, ieder kind, met of zonder ‘bagage’, de juiste wensen en verlangens in zich heeft, waarmee het zijn weg zal vinden.
Vanuit dat vertrouwen werk ik met beiden, volwassenen en kinderen, aan erkenning van wat er nu is, en meekijken naar de volgende stap. Aan het zetten van die stappen kan ik bijdragen door gebruik te maken van mijn kwaliteiten en ervaringen.
Naast de methodes uit het therapeutische werk maak ik ook dankbaar gebruik van het helende effect van contact met dieren.
Voor een overzicht van mijn opleidingen verwijs ik graag naar mijn website www.ingedijks.nl.


Praktijkadres:
Terhornseweg 1
9914 TC Zeerijp

E: info@praktijksamenwijs.nl
KvK: 57165165