Ik heb in mijn leven meer geleerd
door te luisteren
dan door te praten.


Wie ben ik?


Mijn naam is Petra Kuiper, geboren in 1985. Ik ben opgegroeid op een boerderij, waar ik als kind kon genieten van de rust, ruimte en dieren om mij heen.

Al vroeg had ik veel plezier in het omgaan met kinderen. Ik merkte dat ze zich snel bij mij op hun gemak voelden. Hierdoor wist ik al snel dat ik later dolgraag iets met kinderen wilde doen, de opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener was dan ook een logische stap. Tijdens deze studie kwam ik voor een stage in contact met Zorgboerderij De Marshoeve. Hier ontdekte ik dat ik mijn beide passies, kinderen en paarden, perfect kon combineren. Bijna 10 jaar ben ik werkzaam geweest bij De Marshoeve en heb ik veel waardevolle ervaring mogen opdoen.

In 2011 ben ik begonnen met de opleiding tot Kindercoach bij BGL & Partners, daarna volgde het verdiepende 2-jarige vervolg tot Kinder- en Jeugdtherapeut. In het werken met kinderen deed ik altijd veel op mijn gevoel. Nu heb ik ook geleerd waarom een bepaalde aanpak werkt en wanneer ik deze het beste kan inzetten. Voor een totaal overzicht van mijn studieloopbaan, zie mijn LinkedIn pagina.

Ik houd van dieren en met name voor paarden heb ik een grote passie ontwikkeld. Een grote liefde heb ik voor het Haflingerras. Wat begon met één merrie, is in de loop der jaren uitgebreid tot een kleine kudde met hele fijne Haflingers. Hobbymatig haal ik hier heel veel voldoening uit en ik vind het heel bijzonder dat mijn paarden mij kunnen helpen om kinderen een stukje gelukkiger te maken.

Voor mij zijn vertrouwen, rust en goed luisteren naar het kind en de ouder sleutelbegrippen. Ik streef naar een warme, veilige sfeer waarin het kind helemaal zichzelf mag zijn.


Praktijkadres:
Terhornseweg 1
9914 TC Zeerijp
Postadres:
Kalverstraat 12
9987 SN Zijldijk
T: 06-18906191
E: info@praktijksamenwijs.nl
KvK: 57165165