'Kunstjes' doen op een paardenrug, waarbij balans en vertrouwen centraal staan.


Wat is voltige?


Voltige is het uitvoeren van gymnastische oefeningen op de rug van een paard. Hierbij loopt het paard aan een lange lijn op een cirkel. Het paard draagt een zacht dek op zijn rug en een speciale voltigeersingel met handgrepen, waaraan je je kunt vasthouden. Het zitten op de (bijna) blote paardenrug geeft een fijn en warm contact, waarbij de bewegingen van het paard makkelijker gevolgd kunnen worden.

Voltige is zowel voor kinderen als volwassenen een mooie en uitdagende sport. Voltige is ook voor jonge kinderen geschikt, omdat het paard niet zelf bestuurd hoeft te worden. Kinderen leren op een laagdrempelige manier vertrouwd worden met paarden. Spelenderwijs leert het kind zijn balans vinden op het bewegende paard en leert het zijn eigen grenzen kennen en aangeven.

Wie kan er een molen maken op het paard, of een koprol?
Wie durft te knielen in draf of een hand los te laten in galop?
Alleen of samen op het paard, alles is mogelijk!

Voor volwassenen is voltige geschikt wanneer iemand wel graag wil paardrijden, maar de angst te groot is om los te rijden. Voltige is een hele veilige sport en heeft een ontspannende werking. Bij volwassenen ligt de focus dan ook meer op het correct en ontspannen zitten dan op de gymnastische oefeningen.


Praktijkadres:
Terhornseweg 1
9914 TC Zeerijp
Postadres:
Kalverstraat 12
9987 SN Zijldijk
T: 06-18906191
E: info@praktijksamenwijs.nl
KvK: 57165165