Ik ben ik en jij bent jij en samen zijn wij WIJ.

~ Orna (Kriebeltje)~

Visie


Mijn visie gaat schuil achter de gekozen naam Samen Wijs en mijn logo, waarin zich onder andere een vlinder bevindt.

Samen

In onze aard zijn relaties met anderen heel erg belangrijk. Om mooie dingen te kunnen delen, maar ook om elkaar te helpen als het even tegen zit. Tijdens de therapie neem ik het kind mee op ontdekkingsreis. We gaan samen op weg, waarbij het kind voorop loopt en de richting bepaalt.

Maar Samen staat ook voor een goede samenwerking met alle betrokkenen rondom het kind: ouders, school en andere deskundigen.

Wijs

Ieder kind wordt met veel wijsheid geboren, maar soms is deze wijsheid door omstandigheden op de achtergrond geraakt en voelt het soms alsof het bijna verdwenen is. Bij praktijk Samen Wijs nodig ik het kind uit om op zoek te gaan naar zijn of haar eigen wijsheid. Want een wijs kind kent zijn eigen kwaliteiten, durft zijn eigen keuzes te maken en gelooft ook in zichzelf in moeilijke situaties.

Vlinder

Als prachtig symbool voor ontwikkeling heb ik gekozen voor de vlinder. Elke vlinder is als eitje ter wereld gekomen en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo tot een prachtige vlinder. Niemand kan dit tempo bepalen. Je kunt een pop open knippen, maar de vlinder zal niet klaar zijn om te vliegen. Zo is het ook bij kinderen: in welke fase van hun ontwikkeling ze zich ook bevinden, hun ontwikkelingstempo bepalen ze zelf. We kunnen ze alleen ondersteunen in deze ontwikkeling, zodat ze hun eigen unieke zelf kunnen vinden.

"Ik zie kinderen als kleurrijke vlinders:
allemaal verschillend en ook zo bijzonder."


Praktijkadres:
Terhornseweg 1
9914 TC Zeerijp
Postadres:
Kalverstraat 12
9987 SN Zijldijk
T: 06-18906191
E: info@praktijksamenwijs.nl
KvK: 57165165