Don't prepare the path for the child,
prepare the child for the path.

Therapie met paarden


Praktijk Samen Wijs zet met regelmaat paarden in tijdens de therapie. Veelal is het doel het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten, de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en de communicative vaardigheden te verbeteren.

Benieuwd waarom paarden hier zo geschikt voor zijn?
Lees het hier!

Het paard als co-therapeut

Tijdens een sessie wordt er veel gewerkt naast het paard in de rijbak. Bijvoorbeeld het gedrag van het paard observeren, contact maken met het paard, het paard verzorgen, het paard leiden aan een touw en er op deze manier oefeningen mee doen. Er is geen standaard sessie, ik stem elke sessie af op de interesses en behoeften van het kind of de jongere.

Voltige

Regelmatig zet ik voltige in tijdens de sessies. Hierbij worden er oefeningen gedaan op een paard om specifieke doelen met het kind te bereiken. Deze doelen zijn afhankelijk van het kind. Dit kan zijn het verbeteren van de concentratie, motoriek en de bevordering van de sociale-, emotionele- en/of persoonlijkheidsontwikkeling. De combinatie van beweging en de aanwezigheid van een paard laat een kind al gauw ontspannen, waardoor er makkelijker op een speelse manier contact met het kind gemaakt kan worden. Voltige is daarom een heel waardevol onderdeel in de therapie.


Praktijkadres:
Terhornseweg 1
9914 TC Zeerijp

E: info@praktijksamenwijs.nl
KvK: 57165165