Als je doet wat je altijd deed, dan zul je krijgen wat je altijd kreeg.

~Albert Einstein~

Training "Stap in je kracht, stap naar buiten!"


Stap in je kracht is een competentietraining in de buitenlucht met als doel om kinderen en jongeren stevig in hun schoenen te zetten en om ze voldoende sociaal vaardig te maken om adequaat te kunnen functioneren in dagelijkse situaties.

Kinderen leren om hun eigen kwaliteiten te ontdekken en hoe ze (weer) in hun eigen kracht komen, zodat ze voldoende weerbaar naar buiten durven treden. Hierdoor groeit hun zelfvertrouwen en kunnen ze in contacten met anderen beter hun grenzen aangeven en bewaken. Kinderen en jongeren leren om meer assertief en/of sensitief te worden.

Voor wie?

De training is ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 16 jaar die moeite hebben met interacties met anderen, weinig zelfvertrouwen hebben en/of competenties missen op het gebied van het uitdrukken van zichzelf. Er zijn twee aparte trainingen van kinderen van 6 tot 12 jaar en voor jongeren van 13 tot 16 jaar.

De training

Stap in je kracht bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur in een groep van maximaal 8 deelnemers. In iedere bijeenkomst staat een ander thema centraal, zoals het leren aangeven van grenzen, gebruik van lichaamstaal en geweldloze communicatie. Hierbij worden ook dieren ingezet. De training is inclusief een individueel oudergesprek en een ouderbijeenkomst.

Voor een uitgebreidere beschrijving van de training kunt u gratis een informatiepakket opvragen.


Praktijkadres:
Terhornseweg 1
9914 TC Zeerijp
Postadres:
Kalverstraat 12
9987 SN Zijldijk
T: 06-18906191
E: info@praktijksamenwijs.nl
KvK: 57165165