Leren, gedrag en
motoriek kunnen uitdagingen
opleveren...
Door te beginnen
bij de basis kan
iedereen zijn top
bereiken!

Reflex Integratie


Herkent u één van onderstaande klachten bij uw kind?

  • Moeite met concentreren / focussen
  • Moeite met stilzitten of stil zijn
  • Heftige of onstabiele emoties
  • Moeite met schrijven / lezen / leren
  • Houterige motoriek
  • Of een van de andere klachten?

Mogelijk zijn de reflexen uit de babytijd niet voldoende onder controle gekomen in het lichaam van het kind. Wanneer reflexen (automatische, onbewuste bewegingen) niet voldoende onder controle zijn gekomen, zijn de hersenen van het kind niet genoeg ontwikkeld om bewegingen volledig bewust aan te sturen.

Dit kan leiden tot ontwikkelingsvertraging, gedragsuitdagingen, leermoeilijkheden, concentratieproblemen, (faal)angst, stress, onzekerheid en/of onveiligheid.

Integratie

Nog aanwezige (delen van) reflexen uit de babytijd kunnen door gerichte oefeningen weer onder controle gebracht worden. Dit wordt reflex integratie genoemd. Dit zorgt voor een stevig fundament voor de verdere ontwikkeling van de hersenen. Dit leidt tot minder stress, een betere sociaal-emotionele ontwikkeling, een beter leervermogen en efficiënter functioneren.

Wilt u meer informatie over de werkwijze van reflexintegratie, kijk dan op de pagina Reflexintegratie, wat is het? of op de Nederlandse website van de Masgutova Reflex Integratie Methode: MNRI.


Praktijkadres:
Terhornseweg 1
9914 TC Zeerijp
Postadres:
Kalverstraat 12
9987 SN Zijldijk
T: 06-18906191
E: info@praktijksamenwijs.nl
KvK: 57165165